torstai 24. toukokuuta 2012

Naisvaikuttaja Väyrysen tukena

Kaarina Soppela Keskustan
puoluekokousmarssilla.
Kemijärven kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kaarina Soppela on Paavo Väyrysen vankkumattomia tukijoita. Puoluekonkarin muistot Paavosta ulottuvat 70-luvun alkuun.

– Olin mieheni kanssa Jumiskon urheilutalolla. Paikka oli aivan tupaten täynnä väkeä, pääasiassa nuorta väkeä. Sitten Paavo tuli sisään salkku kädessä ja piti puheensa. Hän oli silloin tuore, reilu parikymppinen kansanedustaja, mutta jo tuolloin varma esiintyjä. Ajattelin, että tuosta miehestä tulee ”isona” vielä jotakin!

– Paavohan tuli kansanedustajaksi vasta 23-vuotiaana. Nuori mies joutui tosi nopeasti koviin paikkoihin.

Kaarina Soppela on ehtinyt kampanjoida Paavon puolesta sittemmin niin eduskunta-, europarlamentti- kuin presidentinvaaleissakin.

– Suomalaisessa politiikassa on ollut kaksi muita päätään pidempiä, Kekkonen ja Väyrynen.

Paavon lähtöä puheenjohtajavaaliin Kaarina Soppela osasi odottaa. – Keskusta on sellaisessa tilanteessa, että nyt pitäisi kaikkien ymmärtää, minkälaista poliittista linjaa ja osaamista tarvitaan. On muistettava, miten puolueen kannatus on viime vuosina mennyt.

Kemijärven rautarouvaksi kutsuttu Soppela on ollut naisena rikkomassa monia lasikattoja paikallistasolla. Hän on ollut mm. ensimmäinen nainen kotikaupunkinsa valtuuston puheenjohtajana. Hän ei pidä silti ongelmana, että tässä vaalissa hän tukee miestä. – Ei sukupuoli saa ratkaista tällaista valintaa! Aina on valittava se ehdokas, jolla on parhaat edellytykset hoitaa kyseessä olevaa tehtävää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti